Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Telecí maso položíme na plech, osolíme, opepříme a polijeme lžící olivového oleje.
Dáme ho do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 1 hodinu a 20 minut.
Mezitím si na oleji osmažíme na kostky nakrájené cibulky, dokud nezrůžoví. Potom je odložíme do misky. Přidáme kmín, koriandr, med, česnek, nadrobno nakrájené sušené meruňky, olivový olej, najemno nakrájenou mátu, hořčici a mícháme, dokud nevznikne hustá pasta.
Telecí opatrně vyndáme z trouby, potřeme připravenou směsí a znovu dáme asi na 20 minut péct. Po vychladnutí maso nakrájíme a podáváme se zeleninou osmaženou na citronovém másle.
Zeleninu připravíme tak, že ji nakrájíme na menší kousky a oblanšírujeme – vložíme ji na 4 minuty do vroucí vody a následně přelijeme studenou vodou. Potom ji přendáme na středně rozpálenou pánev s rozpuštěným máslem, přidáme sůl, pepř, čerstvý rozmarýn, citronovou šťávu, nastrouhanou kůru z půlky citronu a víno. Dusíme do té doby, než se víno zredukuje.