Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Teplý salát z dýně a červené řepy

Ingredience

500 g dýně Hokkaido
4 červené řepy
2 červené cibule
1 citron
¾ hrnku vlašských ořechů (pražených)
¾ hrnku polníčku (nebo mladého špenátu)
olivový olej
kremžská hořčice
mletý černý pepř
mořská sůl

Postup přípravy

1

Dýni jen očistěte od semínek, nakrájejte na větší kostky. Řepu a cibuli oloupejte, nakrájejte na větší měsíčky.

2

Plech vyložte pečicím papírem, nasypte na něj řepu a dýni, zakapejte olejem a lehce osolte.

3

Pečte v troubě na 180 ˚C asi 45 minut, až bude zelenina měkká. Cibuli přidejte až na posledních 20 minut.

4

Zálivku připravte z citronové šťávy smíchané se 4 lžícemi oleje, lžičkou hořčice, špetkou soli a čerstvě mletého pepře.

5

Do mísy vsypte polníček, přelijte polovinou zálivky, promíchejte. Pak vsypte teplou zeleninu, znovu lehce zamíchejte, posypte ořechy, polijte zbytkem zálivky a ihned podávejte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept