Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Pokud se po svátcích chcete vyhnout tučným jídlům, začněte vařit s námi – jako první letošní recept vám nabízíme náš těstovinový salát.
Těstovinový salát s avokádem, grapefruitem a listovým salátem je tím nejlepším jídlem pro vykročení do nového roku. Aby to nebylo po svátcích tak bolestivé, přidali jsme do něho také oblíbenou slaninu.
Těstovinové saláty
Těstovinové saláty jsou velmi oblíbené, protože v zimě poskytují tělu dávku zeleninových vitamínů a také nás dobře zasytí.
Pokud máte problémy s trávením lepku, můžete do těstovinového salátu použít bezlepkové těstoviny nebo amarant či quinou.
Pro fanoušky těstovin
Těstoviny známe od dětství – kolínka, flíčky, špagety nebo penne. Všechny jsou vhodné do teplých jídel i salátů.
Vodu na těstoviny osolíme a přidáme do ní kapku oleje.
Těstoviny uvaříme na způsob al dente, aby byly tvrdší a nerozpadly se v salátu. Odložíme je bokem a necháme vychladnout.
Hlávkový salát a salát little gem jemně natrháme na menší kousky a vložíme je do velké mísy, ve které budeme salát dokončovat.
Avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky a nakrájíme do velké mísy.
Grep očistíme, zbavíme slupky a dužinu natrháme do salátu. Jemně promícháme.
V menší misce připravíme dresink. Ve velké míse důkladně smícháme salát, těstoviny a nasekaný koriandr.
Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na pánvi dokřupava.
Salát podáváme přelitý dresinkem spolu s opečenou slaninkou.