Recepty Hlavní jídla Těstoviny Těstoviny s pikantní lilkovou omáčkou s mozzarellou

Ingredience

Pečený lilek:
800 g lilku
2 lžíce olivového oleje
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
Rajčatová omáčka:
300 g těstovin conchiglie (Tesco Finest těstovin casarecce)
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 šalotky
65 ml suchého bílého vína
700 g rajčatového protlaku
65 ml vody
1 lžička sušeného oregana
1 lžička chilly vloček
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
l vody (a 1 čajová lžička soli na vaření těstovin)
Podávání:
4 ks mozzarelly (Tesco Finest Mozzarella di Bufalla)
4 lžíce olivového oleje
1 špetka chilly vloček
4 lžíce čerstvé bazalky (čerstvých bazalkových lístků)

Postup přípravy

1

Nejdříve si připravíme lilek. Troubu předehřejeme na 220 °C. Lilek nakrájíme na silnější plátky, osolíme a necháme 10 minut odpočívat. Potom ho osušíme papírovými utěrkami, nakrájíme na menší kostky, promícháme s olejem a mletým pepřem. Takto připravený lilek rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 20–25 minut. Dáme stranou.

2

Mezitím si podle návodu na obalu uvaříme těstoviny.

3

Připravíme si omáčku. Na velké pánvi si na středním ohni rozpálíme olej. Přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou šalotku. Restujeme 3 minuty, dokud šalotka nebude průhledná. Potom ji podlijeme vínem a za stálého míchání restujeme, dokud se víno neodpaří. Přidáme rajčatový protlak, oregano, chilli vločky, sůl, pepř a nakonec podlijeme vodou. Mícháme a vaříme 5 minut. Do omáčky přidáme pečený lilek a pořádně promícháme, aby se lilek částečně rozmačkal.

4

Na závěr vmícháme uvařené těstoviny.

5

Rozdělíme do misek, přidáme mozzarellu, polijeme olivovým olejem, posypeme chilli vločkami a bazalkou. Ihned podáváme.

6

Chuť těstovin ideálně doplní lahodné červené víno Tesco Finest Malbec.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3