Recepty Hlavní jídla Těstoviny Těstoviny tří barev se špenátem

Ingredience

100 g těstovin fusilli (tříbarevných)
2 hrsti čerstvých špenátových listů
½ lžíce másla
2 lžíce bílého jogurtu (nebo vody)
4 lžíce strouhaného parmazánu
1 špetka soli

Popis

„Těstoviny s pestem jsou vždy takovou rychlovkou, když není čas na nějaké velké vyvařování. U dětského jídla bych těstoviny uvařila do měkka, aby byly dobře stravitelné. Dospělému bych doporučila úpravu „al dente“. U dětí bych byla velmi opatrná s množstvím parmezánu a nepoužívala sůl. S parmezánem bude jídlo dostatečně slané,“ doporučuje Zuzana Pavelková Šafářová, nutriční specialistka.

Postup přípravy

1

Uvaříme těstoviny.

2

Rozpustíme na pánvi máslo, přidáme špenát, jogurt a vodu a povaříme.

3

Přidáme nastrouhaný parmezán a promícháme.

4

Špenátové pesto smícháme s těstovinami.

5

Můžeme podávat s uvařenými vejci.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3