Recepty Polévky Thajská kokosová polévka

Ingredience

kuřecí bujón
kokosové mléko
2 stroužky česneku
2 limetky
1 chilli paprička
1 cibule (malá)
1 lžička mleté kurkumy
kořen zázvoru (kousek)
čerstvé špenátové listy (pár lístků)
čerstvý koriandr
rýžové nudle

Popis

„Masové vývary představují nejstravitelnější formu bílkoviny. Pokud jsou připraveny kromě masa i z kostí, jsou plné vitamínů a minerálů. Kuřecí a slepičí vývar se nazývají pro své účinky „židovským penicilínem“ a pomáhají výrazně ulevit při chřipce a nachlazení. Thajská kuřecí polévka je zajímavou obměnou. V ní obsažené protizánětlivé ingredience jako kurkuma, zázvor, česnek a chilli jen znásobí pozitivní účinky vývaru. Taková polévka rozhodně v zimě poslouží jako perfektní prevence nejrůznějších chorob,“ oceňuje polévku nutriční poradkyně Zuzana Pavelková Šafářová.

Postup přípravy

1

Připravíme klasický vývar z kuřete.

2

Vyndáme maso a natrháme ho na malé kousky.

3

Nadrobno nakrájíme česnek, zázvor, cibuli a chilli papričku a osmažíme společně s kurkumou.

4

Přidáme vývar a povaříme.

5

Přilijeme kokosové mléko a dále vaříme.

6

Následně přidáme šťávu z limetek a lístky špenátu a vše dohromady prohřejeme.

7

Nakonec přidáme kousky kuřecího.

8

Do mísy dáme rýžové nudle a zalijeme je horkou polévkou.

9

Posypeme čerstvým koriandrem.

10

Podáváme ozdobené plátkem limetky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3