Recepty Polévky Thajská polévka s kokosovým mlékem krevetami a chilli

Ingredience

1,5 l rybího nebo zeleninového vývaru

400 g krevet

150 g hub shitaké

5 cm dlouhý kořen zázvoru

400 ml kokosového mléka

1 lžíce rybí omáčky

čerstvý koriandr

1 lžička třtinového cukru

1 limetka

1 balení tenkých rýžových nudlí

1 svazek jarní cibulky

2 chilli papričky

sůl

Postup přípravy

1

Vývar přiveďte k varu.

2

Vhoďte do něj krevety a houby, vařte 10 minut. Máte-li sušené houby, alespoň hodinu před tím je namočte do teplé vody a pak slijte.

3

Uvařené krevety dejte stranou. Menší mohou být hotové už dříve než za 10 minut.

4

Do polévky vmíchejte zázvor nakrájený na plátky, kokosové mléko, rybí omáčku a část nasekaného koriandru.

5

Dochuťte cukrem, solí (nebo rybí omáčkou) a šťávou z limetky.

6

Nakonec vmíchejte rýžové nudle připravené dle návodu a krátce je prohřejte.

7

Polévku nalijte do misek. Ozdobte ji uvařenými krevetami, posypte nasekanou jarní cibulkou, zbylým koriandrem, chilli papričkami a nakrájenou kůrou z limetky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4