Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Hledáte nejlepší recept na polévku Tom Yum Goong (tzv. Tom Yam Kung)? Připravte si tuto asijskou specialitu, třeba i jako hlavní chod, podle našeho návodu!
TIP: K polévce servírujte také talířek, na který budete moci odkládat schránky krevet a také zázvor, který polévku skvěle dochutí při vaření, ale k jídlu je příliš tvrdý.
Pár hodin před vařením si nachystáme houby shitake. Sušené hlavičky naložíme do sojové omáčky, kterou jsme zředili vodou.
V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme česnek, který jsme si nakrájeli na plátky. Vše zalijeme horkým vývarem a necháme přijít k varu.
Do vroucí polévky přidáme zázvor, chilli papričky, které jsme promnuli v prstech, abychom rozvinuli jejich chuť, bambusové výhonky a houby shitake, které jsme vyjmuli z nálevu. Vše necháme 5 minut povařit.
Dále přidáme na plátky nakrájená rajčátka, šťávu z poloviny limety, chilli omáčku a vše zalijeme kokosovým mlékem, opět necháme pár minut povařit.
Nakonec přidáme krevety, dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem, solí, pepřem a případně také chilli omáčkou, pokud chceme dosáhnout pikantnější chuti.
Polévku podáváme s rýžovými nudlemi uvařenými dle návodu a srpkem limety.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.