Recepty Hlavní jídla S masem Thajské kari s rýží

Ingredience

200 g kuřecích prsou
1 cuketa
1 mrkev
pórek
zázvorová pasta
česneková pasta
chilli papričky
sójová omáčka
kari
čerstvý koriandr
mletý černý pepř
slunečnicový olej
ústřicová omáčka
Příloha
rýže (loupaná)

Postup přípravy

1

Na rozpáleném oleji v pánvi wok zprudka osmahneme kuřecí kousky, aby se zatáhly.

2

Přidáme nakrájenou zeleninu, zázvorovou a česnekovou pastu, přidáme menší lžíci Singapore pasty - používá se místo soli, pokud ji nechceme použít, stačí jen osolit, lžíci chilli pasty - není třeba s ní šetřit, kokosové mléko to pak hodně zjemní.

3

Přidáme lžičku kari a zalijeme kokosovým mlékem.

4

Provaříme asi 10 minut aby mrkev změkla, přidáme koriandr a dochutíme chilli a pepřem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3