Recepty Hlavní jídla S masem Thajský salát s křupavou kachnou

Ingredience

2 ks mrkve (Tesco Organic BIO mrkve)
400 g kachních prsou
½ čajové lžičky soli
200 g římských salátů
1 ks zeleného jablka
100 g ananasu (z konzervy)
½ ks červené cibule
2 ks jarní cibule
4 polévkové lžíce čerstvého koriandru
2 polévkové lžíce mátových listů
50 g klíčků (například sójových)
100 g rýžových nudlí
mletý černý pepř
voda (na vaření)
oříšky kešu (na ozdobu)
Dresink
3 polévkové lžíce limetkové šťávy
2 polévkové lžíce rybí omáčky
2 čajové lžičky hnědého cukru
2 ks chilli papriček (malé)
1 čajová lžička sezamového oleje
1 čajová lžička olivového oleje
1 čajová lžička sójové omáčky
25 g kořene zázvoru

Postup přípravy

1

Kůži na kachních prsou nařežeme tak, abychom vytvořili křížový vzor. Následně ji z obou stran ochutíme solí a pepřem.

2

Kachnu položíme kůží dolů na rozpálenou pánev s olejem. Takto ji opékáme, dokud kůže není zlatohnědá a křupavá (asi 5 minut). Otočíme ji na druhou stranu a opékáme 5 minut. Otočíme ji ještě jednou kůží dolů a opékáme další 2 minuty. Následně ji vyndáme z pánve a necháme 5 minut odpočinout. Potom maso nakrájíme na proužky.

3

Rýžové nudle si připravíme podle návodu na obalu.

4

Do velké mísy dáme umytý nakrájený římský salát, nakrájené jablko, ananas, na plátky nakrájenou červenou cibuli a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Přidáme očistěnou a na proužky nakrájenou mrkev, klíčky, nasekaný koriandr a mátu. Promícháme.

5

Připravíme si dresink. V misce smícháme limetkovou šťávu, rybí omáčku, hnědý cukr, nasekané chilli papričky, nastrouhaný zázvor, sezamový olej, olivový olej a sójovou omáčku. Vše pořádně promícháme, aby se ingredience spojily, a zalijeme salát dresinkem. Přidáme rýžové nudle a promícháme.

6

Salát rozdělíme na talíře, přidáme kousky pečené kachny, kešu oříšky a podáváme.

7

Tip: Kachní maso můžete vyměnit například za vepřový bůček, nebo u vegetariánské verze za tofu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3