Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Kůži na kachních prsou nařežeme tak, abychom vytvořili křížový vzor. Následně ji z obou stran ochutíme solí a pepřem.
Kachnu položíme kůží dolů na rozpálenou pánev s olejem. Takto ji opékáme, dokud kůže není zlatohnědá a křupavá (asi 5 minut). Otočíme ji na druhou stranu a opékáme 5 minut. Otočíme ji ještě jednou kůží dolů a opékáme další 2 minuty. Následně ji vyndáme z pánve a necháme 5 minut odpočinout. Potom maso nakrájíme na proužky.
Rýžové nudle si připravíme podle návodu na obalu.
Do velké mísy dáme umytý nakrájený římský salát, nakrájené jablko, ananas, na plátky nakrájenou červenou cibuli a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Přidáme očistěnou a na proužky nakrájenou mrkev, klíčky, nasekaný koriandr a mátu. Promícháme.
Připravíme si dresink. V misce smícháme limetkovou šťávu, rybí omáčku, hnědý cukr, nasekané chilli papričky, nastrouhaný zázvor, sezamový olej, olivový olej a sójovou omáčku. Vše pořádně promícháme, aby se ingredience spojily, a zalijeme salát dresinkem. Přidáme rýžové nudle a promícháme.
Salát rozdělíme na talíře, přidáme kousky pečené kachny, kešu oříšky a podáváme.
Tip: Kachní maso můžete vyměnit například za vepřový bůček, nebo u vegetariánské verze za tofu.