Recepty Dezerty Tiramisu s nízkým obsahem laktózy
Ingredience
240 g ovesných piškotů bez laktózy
2 lžičky rozpustné kávy
4 lžíce horké vody
Krém
500 g měkkého tvarohu se sníženým obsahem laktózy
100 g cukru
4 vajíčka
2 lžíce Amaretta
5 lžic zakysané smetany se sníženým obsahem laktózy
Na posypání
kakao
Postup přípravy
1
Na zdravější verzi tohoto legendárního italského dezertu budeme potřebovat krabičku, dortovou formu nebo skleničku.
2
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme pevný tuhý sníh.
3
Připravíme si šálek, do kterého nasypeme kávu a zalijeme ji horkou vodou.
4
V misce smícháme tvaroh a zakysanou smetanu s likérem. Do krému vmícháme nejprve žloutkovou pěnu a nakonec tuhý sníh.
5
Do formy naskládáme piškoty, lehce je pokapeme kávou a na ně rozložíme první polovinu krému.
6
Na krém opět naskládáme piškoty a pokapeme je kávou. Poslední vrstvu tvoří krém, který posypeme kakaem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
před 2 měsíci
před 2 měsíci
30 min.
Dětská jídla