Recepty Předkrmy Teplé Toast se ztraceným vejcem
Ingredience
2 vejce
2 l vody
50 ml octa
2 plátky šunky
2 lžíce majonézy
1 bulka
1 větší rajče
rukola
máslo
sůl
drcený černý pepř
Postup přípravy
1
Rozkrojíme bulku napůl a opečeme ji.
2
Opláchneme rajče a odkrojíme dva velké plátky.
3
Omyjeme a osušíme rukolu.
4
Potřeme máslem bulky, dáme na ně rajče, šunku a pár lístků rukoly.
5
Připravíme ztracené vejce: Začneme ohřívat vodu s octem. Když zespodu hrnce začnou na povrch pronikat bublinky, snížíme teplotu tak, aby voda nezačala bublat.
6
Rozklepneme obě vejce zvlášť do hrnku.
7
Rozvíříme lžící vodu v hrnci a opatrně vylijeme vejce na střed. Pomalu vaříme asi 5 minut.
8
Vyndáme vejce, opatrně osušíme a dáme na toast. Totéž uděláme i s druhým vejcem.
9
Podáváme s majonézou nebo holandskou omáčkou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4