Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Pokud se Vám bude zdát krém málo sladký, můžete do něj přidat trochu datlového sirupu
Datle namočíme do vody, kde je necháme cca 1 hodinu.
Mezitím si připravíme mixér, do kterého vhodíme mandle a ovesné vločky. Vše rozemeleme na jemno.
Po hodině slijeme z datlí vodu a vhodíme je k namleté směsi. Všechno znovu rozmixujeme na hladkou pastu.
Vznikne nám korpus, který vtlačíme do dortové formy. Do hrnce vlijeme mandlové mléko a přidáme na kostičky nalámanou čokoládu. Až se nám čokoláda v mléce rozpustí, vlijeme ji do mixéru. Přidáme tofu, banán a vše rozmixujeme na krém. Takto připravený krém navrstvíme na korpus.
Celý dort necháme vychladnout v lednici. Před podáváním posypeme nasekanými mandlemi.