Recepty Polévky Topinamburová polévka

Ingredience

800 g topinamburu
1 kořenová petržel
400 ml zeleninového bujónu
125 ml smetany na vaření
3 lžíce másla
1 cibule
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Petržel oloupeme nastrouháme na hrubo. Cibuli oloupeme nakrájíme ji na drobno. Oloupaný topinambur nakrájíme na malé kousky.

2

V hrnci necháme rozpustit máslo a osmažíme cibuli, po chvilce přidáme strouhanou petržel.

3

Osmažený zeleninový základ podlijeme vývarem a přivedeme ho k varu. Do vroucí vody přidáme nakrájený topinambur a vaříme do měkka.

4

Jakmile je všechna zelenina pěkné měkká, rozmixujeme ji do hladka ponorným mixérem. Polévku dochutíme solí, pepřem a přidáme smetanu. Ještě krátce povaříme a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3