Recepty Hlavní jídla Těstoviny Tortellini con gorgonzola e noci (tortellini s gorgonzolou a vlašskými ořechy)

Ingredience

500 g tortellini (plněných ricottou a špenátem)
1 hrst vlašských ořechů (nasekaných nadrobno)
1 hrst strouhaného parmazánu
200 g gorgonzoly (italské)
dcl mléka
mletý černý pepř

Popis

TIP: Kombinace gorgonzoly a vlašských ořechů se často používá i jako samotná náplň do těstovin. Zajímavou variantou je přidání nakrájené hrušky do sýrové omáčky.

Postup přípravy

1

Dáme vařit vodu na těstoviny. Jakmile začně vřít, osolíme ji a přidáme tortellini.

2

Mezitím necháme na pánvi na mírném ohni rozpustit gorgonzolu, kterou průběžně zaléváme mlékem, abychom vytvořili hustotu omáčky dle potřeby a pravidelně mícháme.

3

Rozpuštění sýra můžeme urychlit tím, že na něj přitlačíme vařečkou. Ke konci přidáme do sýrové omáčky i ořechy.

4

Čerstvé těstoviny vaříme 3 až 5 minut. Scedíme je a smícháme v pánvi s omáčkou. Přidáme ještě parmezán, lehce opepříme a vše promícháme.

5

Podáváme posypané parmezánem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3