Recepty Hlavní jídla Těstoviny Tortelloni plněné špenátem a ricottou s bazalkovým olejem a sýrem Grana Padano

Ingredience

olivový olej
parmazán
Těsto
300 g hladké mouky
4 vejce
1 lžička extra panenského olivového oleje
sůl
Náplň
200 g ricotty
350 g baby špenátu (čerstvého)
1 cibule
1 stroužek česneku
20 g parmazánu
1 lžíce másla
1 lžíce piniových oříšků
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Nechce se vám připravovat tortelloni? Pak si kupte již hotové tortelloni plněné sýrem ricotta a špenátem. Stačí je krátce povařit ve vroucí vodě a jsou hotové. 

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme, smícháme se třemi vajíčky a olivovým olejem. Vypracujeme vláčné těsto, které nesmí lepit.

2

Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu uležet do ledničky.

3

Pustíme se do přípravy náplně. Špenát opláchneme a necháme okapat.

4

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém cibuli zpěníme.

5

Česnek oloupeme a nasekáme na drobno, přidáme ho společně se špenátem k cibuli. Směs zamícháme a ještě krátce orestujeme. Necháme vychladnout.

6

Piniové oříšky rozmixujeme, smícháme je s ricottou, parmazánem a přidáme vychladlý ochucený špenát. Podle chuti osolíme a opepříme.

7

Těsto vyndáme z lednice a vyválíme plát široký 2 mm. Budeme potřebovat hrníček širšího průměru, se kterým budeme vykrajovat placky na tortelloni. Tortelloni mají stejný tvar jako tortelliny, ale jsou větší a vejde se do nich více náplně.

8

Hrníčkem vykrojíme placky a do středu každé z nich dáme vrchovatou lžičku špenátové náplně. Placku s náplní přepůlíme, okraje pečlivě přimáčkneme a pevně spojíme oba cípy.

9

Trotelloni dáme vařit do vroucí osolené vody na 5 minut. Podáváme je pokapané bazalkovým olivovým olejem a se strouhaným sýrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3