Tradiční anglická snídaně

Ingredience

4 vejce
15 dkg anglické slaniny (krájené)
4 plátky toustového chleba
rajče (menší)
mletý černý pepř
sůl
slunečnicový olej
4 párky (nebo klobásky)
Fazole s rajčatovou omáčkou
400 g bílých fazolí v rajčatové omáčce
200 g rajčatové šťávy
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl
mletý černý pepř
krystalový cukr

Popis

TIP: Ke snídani si můžete přidat také smažené houby. 

Postup přípravy

1

Fazole zbavíme slaného nálevu a ještě propláchneme vodou. Ještě lepší a rychlejší je příprava fazolí v rajčatové omáčce.

2

Cibuli nakrájíme na drobno a smažíme ji na troše oleje. Přidáme fazole a vše zalijeme rajčatovou šťávou. Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme cukrem i lisovaným česnekem. Necháme krátce povařit do zhoustnutí.

3

Do vroucí vody dáme uvařit oblíbenou klobásku. Místo klobásky můžete použít také párečky. Klobásku je možné také grilovat nebo smažit.

4

Nesmíme zapomenout ani na vajíčka. Rozpálíme pánev s trochou oleje a přímo na pánev opatrně rozklepneme vajíčka. Ochutíme je solí a pepřem a osmažíme. K vajíčkům přidáme také slaninu.

5

Vše nachystáme na talíř a podáváme s toastovým chlebem a čerstvými rajčaty.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3