Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Ve vroucí vodě uvaříme vajíčka na hniličku, tedy stačí vařit 5 minut. Hotové vajíčko necháme vychladnout. Do hrnce nalijeme hovězí vývar a přivedeme ho k varu.
Kopr otrháme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozpustíme máslo a zasypeme ho moukou, důkladně mícháme, abychom získali hladkou jíšku. Krátce orestujeme a postupně za stálého míchání naléváme vývar.
Do vývaru nalijeme mléko a omáčku necháme vařit deset minut, aby se zahustila. Po deseti minutách omáčku ochutíme solí, čerstvě nasekaným koprem a vaříme dalších deset minut.
Mezitím si uvaříme přílohu. Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme do měkka.
Po deseti minutách přidáme do omáčky ocet, cukr, smetanu a vše zamícháme. Jakmile se omáčka zahustí, odstavíme ji z plotny. Podle potřeby můžeme omáčku ještě dochutit.
Uvařené brambory zcedíme, vajíčko oloupeme a rozpůlíme. Na talíř nalijeme koprovou omáčku a podáváme s bramborami i vajíčkem.