Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Tradiční české buchty

Ingredience

Těsto

600 g polohrubé mouky

1 kostka droždí

90 g cukru

250 ml mléka

150 g másla

2 žloutky

1 vanilkový cukr

špetka soli

máslo na potření

Tvarohová náplň

250 g plnotučného tvarohu

1 vejce

½ lžičky citronové kůry

1 vanilkový cukr

1 lžíce rozinek

moučkový cukr podle chuti

Postup přípravy

1

Mléko lehce ohřejeme a smícháme jej s droždím. Přidáme lžíci cukru a připravený kvásek necháme vzejít.

2

Mouku prosejeme a smícháme ji se zbytkem cukru, vanilkovým cukrem, solí, citronovou kůrou, žloutky a rozpuštěným máslem. Nakonec přidáme připravený kvásek a vypracujeme těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme jej asi hodinu kynout.

3

Než nám těsto vykyne, nachystáme si tvarohovou náplň. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, vajíčkem, rozinkami a podle chuti přidáme moučkový cukr.

4

Vykynuté těsto si rozdělíme na několik menších dílu. Z každého dílu kousek oddělíme a udělám malou placičku. Na její střed dáme tvaroh a placku zabalíme. Klademe je do máslem vymazaného pekáče vedle sebe a spojeným středem směrem dolů. Buchty potřeme rozpuštěným máslem a necháme je ještě vykynout.

5

Buchty pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4