Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Tradiční český houskový knedlík

Ingredience

300 g hrubé mouky
1 lžička krystalového cukru
1 vejce
1 lžička soli
½ kostky čerstvého droždí
180 ml mléka

Postup přípravy

1

Z mléka vezmeme asi 50 ml a lehce jej ohřejeme. Mléko smícháme s droždím a přidáme cukr. Necháme vzejít kvásek.

2

Hotový kvásek smícháme s moukou, vajíčkem, solí a zbytkem mléka. Vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme jej na teplém místě kynout.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a vypracujeme knedlíky, které necháme ještě 20 minut kynout.

4

Knedlíky vaříme 20 minut a po 10 minutách je otočíme. Jakmile jsou uvařené, hned je propíchneme, aby se nám nesrazily.

5

Hotové knedlíky podáváme k omáčce a masu nebo je dáme zmrazit do mrazáku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3