Recepty Dezerty Pečené Tradiční koláčky z droždí
Ingredience
500 gramů mouky
50 gramů cukru
250 mililitrů mléka
25 gramů droždí
100 gramů másla
1 žloutek
1 vejce
sůl
Náplň dle chuti:
měkkého tvarohu
povidla
mák
Postup přípravy
1
Nahřejeme přibližně třetinu mléka, dokud není vlažné. Přidáme cukr, mouku a droždí. Zamícháme a necháme droždí pracovat.
2
Rozpustíme máslo a rozmixujeme ho v míse se zbylým mlékem. Poté přidáme cukr, žloutek a nakynuté droždí. Posypeme moukou a zpracujeme těsto, aby bylo jemné.
3
Přikryjeme a opět necháme nakynout, asi do dvojnásobné velikosti.
4
Hotové těsto přemístíme z mísy na dřevěný vál posypaný moukou a rozválíme ho do tloušťky asi 2 cm.
5
Sklenicí vykrojíme do těsta kolečka a její druhou stranou vtiskneme ďolíček, který budeme plnit. Okraj sklenice by měl být pokrytý moukou, aby se nám nepřilepila k těstu.
6
Kolečka těsta umístíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme okraje rozkvedlaným vajíčkem.
7
Předehřejeme troubu na 180 °C. Naplníme koláčky tím, na co máme chuť – povidly, mákem, tvarohem, oříšky atd. – a pečeme po dobu 20 minut.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4