Recepty Dezerty Tradiční kynuté buchty

Ingredience

500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
1 ks čerstvého droždí
80 g krupicového cukru
80 g másla (rozehřáté, na vymaštění)
2 vejce (žloutky)
1 citron (nastrouhaná kůra)
½ lžičky soli
švestky (rozpůlené, bez pecek)
krystalový cukr (na posypaní, skořice)
moučkový cukr (na poprašení)

Postup přípravy

1

Zadělejte kvásek: do prosáté mouky udělejte důlek, do něho dejte trochu vlažného mléka, droždí a lžíci cukru a 10 minut nechte vzejít kvásek. Poté přidejte zbytek cukru a mléka, přidejte máslo, žloutky, citronovou kůru i sůl a zadělejte vařečkou těsto. Nechte kynout na teplém místě do dvojnásobného objemu cca 45 min.

2

Vykynuté těsto rozválejte na tloušťku 1,5 cm a nadělejte z něj čtverce. Na každý dejte dvě půlky švestek, posypte je cukrem a skořicí a spojte protilehlé konce těsta, důkladně slepte a tvarujte buchty. Ze všech stran je potírejte rozpuštěným máslem a jednu vedle druhé dejte do vymazaného pekáčku. Nechte je v pekáči ještě 10 min nakynout. Pečte při 180 °C dozlatova cca 30 min.

3

Dobrou chuť

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3