Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Mouku prosejeme a smícháme se špetkou soli. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. V mléce necháme rozpustit droždí, cukr a kvásek uložíme na teplé místo na 15 minut.
Lžíci másla rozpustíme. Vzešlý kvásek zapracujeme do mouky, přidáme vajíčko, rozpuštěné máslo a vznikne nám hladké těsto řidší konzistence. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout.
Připravíme si pánev na lívanečky, dáme do něj trošku másla, nalijeme těsto a lívanečky z obou stran osmažíme dozlatova.
Hotové lívanečky podáváme s ovocem a medem.
TIP: Med lze nahradit javorovým sirupem, marmeládou nebo šlehačkou. Záleží na tom, co máte rádi.