Recepty Hlavní jídla S masem Tradiční quiche s cuketou a kuřecím masem

Ingredience

220 g hladké mouky
120 g másla
3 lžíce vody (studené)
1 vejce
máslo (na vymazání)
Náplň
1 cuketa
1 cibule
1 vejce
2 kuřecí prsa
100 ml mléka
200 g sýra Gruyère
200 g smetany ke šlehání
1 stroužek česneku
1 špetka muškátového oříšku
mletý černý pepř
sůl
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Máslo nakrájíme na plátky a necháme změknout. Do mouky nalijeme studenou vodu, přidáme změklé máslo a vajíčko. Vypracujeme hladké těsto.

2

Z těsta vypracujeme kouli, zabalíme do potravinové fólie a dáme na 20 minut do lednice. Připravíme si vymazanou formu na koláč, těsto rozválíme a přeneseme ho do formy.

3

Pečlivě ho přimáčkneme do formy a přebývající těsto odřízneme. Z pečicího papíru vystřihneme kolečko o průměru formy na koláč a položíme ho na těsto. Papír zatížíme fazolemi.

4

Předehřejeme si troubu na 200 °C a koláč pečeme 15 minut, pak papír s fazolemi odstraníme a pečeme dalších 5 minut.

5

Zatímco se koláč peče, připravíme si náplň. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a cuketu na plátky. Plátky cukety osolíme, necháme vypotit a vodu utřeme papírovým ubrouskem.

6

Na rozpáleném oleji osmažíme kuřecí maso dozlatova. Na druhé pánvi osmažíme na hrubo nakrájenou cibulí a na plátky nakrájený česnek.

7

V misce vyšleháme mléko, smetanu a vajíčko. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Do směsi vmícháme nastrouhaný sýr.

8

Do hotového koláče dáme kuřecí maso, poklademe pláty cukety a vše zalijeme smetanovou směsí.

9

Koláč dáme znovu péct do trouby na 180 °C, tentokrát však pečeme 35 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3