Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Polévku můžeme servírovat na talíři ještě i společně s krutony z housky.
Nejdříve si připravíme vývar. Dáme do většího hrnce vařit 2 l vody s kořenovou zeleninou, cibulí, kořením a kousky kapra. Pomalu ho necháme táhnout alespoň 60 minut, potom ho přecedíme přes síto.
Na rozehřátém másle si opečeme cibuli pokrájenou nadrobno a kořenovou zeleninu, kterou jsme si předtím nastrouhali na hrubším struhadle. Když je zelenina zhnědlá, přisypeme mouku a krátce osmahneme.
Přilijeme vývar, přidáme maso obrané z ořezu kapra, mlíčí a jikry a ještě 10 minut povaříme.