Recepty Polévky Tradiční španělská polévka gazpacho

Ingredience

1 cibule
1 okurka
1 čerstvá červená paprika
1 žlutá paprika
5 rajčat
2 stroužky česneku
2 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce čerstvé bazalky
1 lžíce čerstvé petrželky
1 lžíce sušeného oregana
1 toustový chléb (starší)
200 ml vody
mořská sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: Máte rádi pikantní jídla? Přidejte do polévky chilli.

TIP 2: Část nakrájené zeleniny si odložíme stranou, můžeme s ní ozdobit pokrm při podávání.

Postup přípravy

1

Cibuli i okurku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky a rajčata opláchneme a necháme okapat. Vše nakrájíme na malé kousky.

2

Připravíme si mixér, vhodíme do něj pokrájenou zeleninu, bylinky, česnek a přidáme ocet. Vše zalijeme vodou. Aby byla polévka hustá, nalámeme do mixéru ještě starší chleba.

3

Zeleninu rozmixujeme dohladka. Hotovou směs ochutíme solí, pepřem a popřípadě vinným octem. Příliš hustou polévku zřeďte trochou vody, v opačném případě ji zahustěte chlebem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3