Tradiční vánoční kuťa z krup s mákem, rozinkami, jablky a sušeným ovocem

Ingredience

2 hrnky krup (ječných)
½ lžičky soli
1 polévková lžíce másla
2 hrsti vlašských ořechů
1 jablko
4 polévkové lžíce mletého máku
3 polévkové lžíce medu
1 hrst rozinek
sušené meruňky (nebo jiné oblíbené ovoce)

Popis

TIP: Kuťa je dobrá teplá i studená. Pokud jste ale opravdový gurmán, posypte ji před podáváním sušenými fíky a nějakým aromatickým sýrem.

Postup přípravy

1

Kroupy si přes noc namočíme do vody a v té samé vodě, kterou osolíme, je vaříme 15 minut do změknutí.

2

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme ořechy a jemně je orestujeme. Přisypeme mák a podlijeme vodou. Přidáme med, rozinky, pokrájené jablko na kousky a sušené ovoce. krátce prohřejeme.

3

Do pánve přidáme uvařené kroupy a promícháme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3