Tradiční vánoční pudink
Ingredience
250 g másla
250 g strouhanky
200 g rozinek
200 ml brandy
110 g hladké mouky
4 vejce
1 jablko
1/2 lžičky drceného hřebíčku
250 g cukru
160 g libovolných oříšků
40 g kandované pomerančové kůry
60 g kandovaného zázvoru
3 lžíce tekutého medu
1 lžička mletého nového koření
1 lžička strouhaného muškátového oříšku
šťáva ze dvou citrónů
kůra ze dvou citrónů
máslo a strouhanka na vymazání formy
Popis

TIP: Puding je nejlepší dva až tři dny odleželý. Před podáváním ho polijte neušlehanou smetanou a brandy.

Postup přípravy
1
Oříšky si osmažíme nasucho na pánvi. Ve větším kastrolu si rozpustíme máslo, přidáme med a směs necháme vychladnout. Potom přimícháme brandy, vejce, šťávu a kůru ze dvou citrónů.
2
V jiné míse si smícháme strouhanku, hladkou mouku, cukr, opražené oříšky, kandovanou pomerančovou kůru, kandovaný zázvor, koření a rozinky. Přidáme vaječnou směs a oloupané a nakrájené jablko a pořádně promícháme.
3
Formu na pudink si vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Hutnou pudinkovou směs vlijeme do ní a zatřeseme, aby se hmota rozmístila.
4
Připravíme si větší hrnec, který naplníme teplou vodou. Dáme do něj formu. Voda by měla dosahovat tak do tří čtvrtin formy. Vrch zakryjeme alobalem.
5
Puding pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C tři hodiny. Hodinu před koncem pečení sejmeme alobal.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 10. 7. od 8:00 do 16. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/20_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4