Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Myslíte si, že jsou šneci pochoutkou moderní doby? Kdepak! Na šnecích si pochutnávali lidé již za pr...
Myslíte si, že jsou šneci pochoutkou moderní doby? Kdepak! Na šnecích si pochutnávali lidé již za první republiky, konkrétně se jednalo o vánoční postní pokrm.
Očištěné (ulity) šneky uvařte ve vývaru/vodě (do změknutí), poté ještě za horka vyjměte tělíčka hlemýžďů silnou jehlou nebo úzkým nožem z ulit. Měkké vnitřnosti, umístěné na horní části tělíčka, jakož i špičku hlavy a špičku černého ocásku, odkrojte, přičemž současně vytáhněte i střívko. Prázdné ulity vyvařte v citronové šťávě, aby na nich nezůstaly žádné nečistoty a dalo se z nich jíst. Poté šneky vraťte zpět do ulit.
Do lehce změklého slaného másla, ochuceného špetkou pepře, nastrouhejte stroužek česneku, přidejte rozmarýn a tymián a promíchejte. Naplňte cukrářský pytlík takto vyrobeným máslem a nastříkejte na šneky (těsníte tak jejich ulitu).
Takto připravené šneky vložte do trouby vyhřáté na 200 °C na 5 až 6 minut. Díky teplotě se bylinkové máslo krásně propojí se šneky. Podávejte s čerstvým pečivem.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.