Recepty Hlavní jídla Tradiční vánoční šneci

Ingredience

50 ks zahradních šneků

vývar (nemusí být, ale s ním je chuť vždy lepší)

rozmarýn

tymián

máslo (slané)

česnek

sůl

pepř

Popis

Myslíte si, že jsou šneci pochoutkou moderní doby? Kdepak! Na šnecích si pochutnávali lidé již za první republiky, konkrétně se jednalo o vánoční postní pokrm. 

Postup přípravy

1

Očištěné (ulity) šneky uvařte ve vývaru/vodě (do změknutí), poté ještě za horka vyjměte tělíčka hlemýžďů silnou jehlou nebo úzkým nožem z ulit. Měkké vnitřnosti, umístěné na horní části tělíčka, jakož i špičku hlavy a špičku černého ocásku, odkrojte, přičemž současně vytáhněte i střívko. Prázdné ulity vyvařte v citronové šťávě, aby na nich nezůstaly žádné nečistoty a dalo se z nich jíst. Poté šneky vraťte zpět do ulit.

2

Do lehce změklého slaného másla, ochuceného špetkou pepře, nastrouhejte stroužek česneku, přidejte rozmarýn a tymián a promíchejte. Naplňte cukrářský pytlík takto vyrobeným máslem a nastříkejte na šneky (těsníte tak jejich ulitu).

3

Takto připravené šneky vložte do trouby vyhřáté na 200 °C na 5 až 6 minut. Díky teplotě se bylinkové máslo krásně propojí se šneky. Podávejte s čerstvým pečivem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 23. 10. od 8:00 do 29. 10. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/35_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4