Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Mrkev a petrželku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájenou mrkev a petržel. Krátce opražíme.
Do zeleninového základu ještě dáme smažit na plátky nakrájenou slaninu. Vše zalijeme vodou, ochutíme bujónem, lisovaným česnekem, kmínem, tymiánem a necháme povařit. Vaříme asi 20 minut, dokud není kořenová zelenina měkká.
Fazole zbavíme láku a až je zelenina uvařená, přidáme je do polévky. Ještě krátce povaříme, polévku moc nepodléváme, abychom zredukovali vodu a nemuseli ji zahušťovat.
Hotovou polévku ochutíme solí, pepřem a octem. Podáváme ji s pečivem.