Recepty Polévky Trampská fazolová polévka

Ingredience

1 plechovka bílých fazolí

1 plechovka červených fazolí

30 g slaniny v celku

1 mrkev

1 petržel

1 cibule

2 stroužky česneku

2 větvičky tymiánu

mletý kmín

pepř

sůl

zeleninový bujón

ocet

olej

Postup přípravy

1

Mrkev a petrželku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájenou mrkev a petržel. Krátce opražíme.

2

Do zeleninového základu ještě dáme smažit na plátky nakrájenou slaninu. Vše zalijeme vodou, ochutíme bujónem, lisovaným česnekem, kmínem, tymiánem a necháme povařit. Vaříme asi 20 minut, dokud není kořenová zelenina měkká.

3

Fazole zbavíme láku a až je zelenina uvařená, přidáme je do polévky. Ještě krátce povaříme, polévku moc nepodléváme, abychom zredukovali vodu a nemuseli ji zahušťovat.

4

Hotovou polévku ochutíme solí, pepřem a octem. Podáváme ji s pečivem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4