Recepty Dezerty Pečené Třešňová bublanina bez lepku a s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

500 g třešní
450 g bezlepkové mouky
4 vejce
140 ml mléka bez laktózy
300 g krystalového cukru
120 ml slunečnicového oleje
1 sáček vanilkového cukru
7 g bezlepkového prášku do pečiva
moučkový cukr (na posypání)

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme a 50 g mouky si odložíme stranou a použijeme ji na třešně. Zbytek mouky smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva.

2

Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s mlékem a olejem.

3

Z mouky a žloutkové směsi vypracujeme hladké těsto. Nakonec do něj vmícháme sníh.

4

Připravíme si plech s pečícím papírem. Třešně obalíme v mouce, aby nám při pečení neklesly.

5

Na papír nalijeme těsto a poklademe třešně. Bublaninu dáme péct do předehřáté trouby na 160 °C.

6

Bublaninu pečeme asi 40 minut dozlatova. Hotovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3