Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Je jednodušší a rychlejší na přípravu. Je chutnější a vláčnější v puse. Třešňová bublanina z jogurtu chutná úplně jinak než ta klasická – hlavně proto, že jí bílý jogurt dodá trošičku kyselou, ale stále příjemnou příchuť.
Dezert ke kávě, který je z jogurtu, je navíc mnohem méně tučný a těžký, než kdyby byl například ze smetany.
Ve větší míse rozšlehejte vejce s cukrem.
Přidejte jogurt, mléko, mouku a prášek do pečiva. Nakonec zlehka vmíchejte olej.
Vymažte plech na koláč trochou oleje a vysypte moukou. Nalijte na plech 3/4 těsta.
Slijte kompot a rozmístěte třešně na těsto. Dolijte zbytek těsta.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, asi 30 minut.
TIP: Vyzkoušejte taky batátové skořicové šneky nebo karamelové sušenky bez lepku.