Recepty Dezerty Pečené Třešňový pie

Ingredience

2 balíčky křehkého těsta

500 g okapaných a vypeckovaných kompotovaných třešní

1 lžíce kukuřičného škrobu

25 g hnědého cukru

1 lžička skořice

10 g vanilkového cukru

4 lžíce kompotové šťávy z třešní

1 vejce

máslo na vymazání formy

Popis

TIP: Třešňový pie skvěle ladí s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Postup přípravy

1

Jeden balíček těsta vyválíme na plát a rozprostřeme na dno nejlépe keramické formy, kterou jsme si předtím vymazali máslem.

2

V míse smícháme kukuřičný škrob, hnědý cukr, vanilkový cukr a skořici. V této směsi důkladně obalíme třešně. Náplň rozprostřeme na plát těsta a polijeme kompotovou šťávou.

3

Z druhého balíčku křehkého těsta utvoříme na koláči mřížku. Konce vždy pečlivě přichytíme ke krajům. Mřížku potřeme rozšlehaným vejcem.

4

Koláč pečeme při 210 °C 10 minut. Poté teplotu zmírníme na 170 °C a koláč pečeme dalších 60 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4