Recepty Hlavní jídla S masem Trhané vepřové maso pečené v moštu

Ingredience

800 g vepřové plece

250 ml jablečného moštu

2 stroužky česneku

1 menší cibule

5 lžiček mleté uzené papriky

pálivá paprika dle chuti

sůl, pepř

Postup přípravy

1

Vepřové maso dostatečně osolte, opepřete a ochuťte uzenou i pálivou paprikou. Pokud má maso vyšší tukovou vrstvu, několikrát ji nařízněte.

2

Vložte maso do pekáče, který lze přiklopit, a podlijte moštem.

3

Do pekáče přidejte oloupané a rozdrcené stroužky česneku a nasekanou cibuli.

4

Pekáč přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 30 min. a poté snižte teplotu na 150 °C.

5

Pečte ještě 4 hodiny, nebo dokud se maso nebude rozpadat. V průběhu pečení maso občas přelijte moštem.

6

Pečte ještě 4 hodiny, nebo dokud se maso nebude rozpadat. V průběhu pečení maso občas přelijte moštem.

7

Šťávu s česnekem a cibulí zredukujte, pokud to bude potřeba, a vmíchejte do masa.

8

TIP: Trhané maso podávejte v opečené hamburgerové bulce spolu s majonézou, hrubozrnnou hořčicí, čerstvým špenátem a plátky kyselých okurek.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4