Recepty Hlavní jídla Trhané vepřové maso pečené v moštu
Ingredience
800 g vepřové plece
250 ml jablečného moštu
2 stroužky česneku
1 menší cibule
5 lžiček mleté uzené papriky
pálivá paprika dle chuti
sůl, pepř
Postup přípravy
1
Vepřové maso dostatečně osolte, opepřete a ochuťte uzenou i pálivou paprikou. Pokud má maso vyšší tukovou vrstvu, několikrát ji nařízněte.
2
Vložte maso do pekáče, který lze přiklopit, a podlijte moštem.
3
Do pekáče přidejte oloupané a rozdrcené stroužky česneku a nasekanou cibuli.
4
Pekáč přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 30 min. a poté snižte teplotu na 150 °C.
5
Pečte ještě 4 hodiny, nebo dokud se maso nebude rozpadat. V průběhu pečení maso občas přelijte moštem.
6
Pečte ještě 4 hodiny, nebo dokud se maso nebude rozpadat. V průběhu pečení maso občas přelijte moštem.
7
Šťávu s česnekem a cibulí zredukujte, pokud to bude potřeba, a vmíchejte do masa.
8
TIP: Trhané maso podávejte v opečené hamburgerové bulce spolu s majonézou, hrubozrnnou hořčicí, čerstvým špenátem a plátky kyselých okurek.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
před 2 měsíci