Recepty Hlavní jídla S masem Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší

Ingredience

Trhané vepřové

750 g vepřové krkovice s kostí

650 ml červeného vína

350 ml vody

2 stroužky česneku

sůl

pepř

1 větší květák

250 g smetany ke šlehání

100 g parmazánu

sůl

Na servírování

posekaný medvědí česnek

Postup přípravy

1

Rozpalíme troubu na 150 stupňů. Krkovici posolíme a opepříme z obou stran a vložíme ji do pekáče.

2

Do pekáče přihodíme stroužky česneku, přilijeme víno a vodu. Pekáč zakryjeme a dáme do trouby péct na 3 hodiny.

3

Po 3 hodinách pečení by mělo být maso krásně měkké, pokud ne, pečeme ještě hodinu.

4

Oddělíme kost od masa, vyndáme ji z pekáče a maso pomocí šťouchadla na brambory nebo pomocí dvou vidliček rozdělíme na jednotlivá vlákna a ty pořádně promíchejte se šťávou, která vznikla z vody, vína a výpeku z masa.

5

Květák uvaříme v osolené vodě. K uvařenému květáku přilijeme smetanu a nastrouhaný parmazán.

6

Pomocí tyčového mixéru vše promixujeme dohladka.

7

Pokud je kaše málo slaná, tak ji osolíme a důkladně promícháme.

8

Do hlubšího talíře dáme kaši, na ni naservírujeme vlákna masa se šťávou a nakonec ozdobíme medvědím česnekem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4