Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do mísy nasypte mouku a cukr. Lžíci trochu směsi odeberte a vmíchejte ji do 200 ml vlažného mléka. Nasypte droždí a nechte vzejít kvásek. Do mouky přidejte žloutky, kvásek, zbylé mléko a máslo a vypracujte v hnětači těsto, až se budou dělat bubliny.Nechte ho zhruba hodinu kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. Našlehejte tvaroh s cukrem, skořicí a rumem. Nechte vychladit na pokojovou teplotu. Dýni nakrájejte na měsíčky. Na másle nechejte rozpustit cukr a míchejte, až se začne tvořit karamel. Vložte dýni a promíchejte. Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto přesuňte na vymazaný plech a rozetřete tak, aby bylo všude stejně silné. Nechte ještě asi 30 minut kynout. Potřete našlehaným tvarohem a poklaďte dýní v karamelu a třetinkami švestek. Bohatě zasypejte perníkem s ořechy. Dejte péct na cca 40 minut na 180st. Celsia. Dobrou podzimní chuť.