Recepty Dezerty Trnkovec s karamelizovanou dýní

Ingredience

30 g čerstvého droždí
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
2 vejce (žloutky)
½ l mléka
75 g krystalového cukru
75 g másla
1 špetka soli
1 citron (nastrouhaná kůra)
dýně Hokkaido
½ kg švestek
75 g krystalového cukru
100 g másla
200 g polotučného mléka
rum
100 g krystalového cukru (mletého)
mletá skořice

Postup přípravy

1

Do mísy nasypte mouku a cukr. Lžíci trochu směsi odeberte a vmíchejte ji do 200 ml vlažného mléka. Nasypte droždí a nechte vzejít kvásek. Do mouky přidejte žloutky, kvásek, zbylé mléko a máslo a vypracujte v hnětači těsto, až se budou dělat bubliny.Nechte ho zhruba hodinu kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. Našlehejte tvaroh s cukrem, skořicí a rumem. Nechte vychladit na pokojovou teplotu. Dýni nakrájejte na měsíčky. Na másle nechejte rozpustit cukr a míchejte, až se začne tvořit karamel. Vložte dýni a promíchejte. Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto přesuňte na vymazaný plech a rozetřete tak, aby bylo všude stejně silné. Nechte ještě asi 30 minut kynout. Potřete našlehaným tvarohem a poklaďte dýní v karamelu a třetinkami švestek. Bohatě zasypejte perníkem s ořechy. Dejte péct na cca 40 minut na 180st. Celsia. Dobrou podzimní chuť.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3