Recepty Dezerty Trnkovec s karamelizovanou dýní

Ingredience

30 g kvasnice

250 g polohrubé mouky

250 g hladké mouky

2 žloutky

½ l mléka

75 g cukru

75 g másla

1 špetka soli

citronová kůra

hokkaido

½ kg švestek

75 g krystalového cukru

100 g másla

200 g polotučného mléka

rum

100 g cukru (mletého)

skořice mletá

Postup přípravy

1

Do mísy nasypte mouku a cukr. Lžíci trochu směsi odeberte a vmíchejte ji do 200 ml vlažného mléka. Nasypte droždí a nechte vzejít kvásek. Do mouky přidejte žloutky, kvásek, zbylé mléko a máslo a vypracujte v hnětači těsto, až se budou dělat bubliny.Nechte ho zhruba hodinu kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. Našlehejte tvaroh s cukrem, skořicí a rumem. Nechte vychladit na pokojovou teplotu. Dýni nakrájejte na měsíčky. Na másle nechejte rozpustit cukr a míchejte, až se začne tvořit karamel. Vložte dýni a promíchejte. Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto přesuňte na vymazaný plech a rozetřete tak, aby bylo všude stejně silné. Nechte ještě asi 30 minut kynout. Potřete našlehaným tvarohem a poklaďte dýní v karamelu a třetinkami švestek. Bohatě zasypejte perníkem s ořechy. Dejte péct na cca 40 minut na 180st. Celsia. Dobrou podzimní chuť.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4