Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Stejně jako u nás mají i jinde ve světě svá tradiční velikonoční jídla, na která nedají dopustit. Znáte řecký velikonoční pletenec? Vyzkoušejte ho! A pamatujte na to, že na koho vyjde kus s vejcem, toho čeká štěstí.
V hrnci ohřejeme mléko. Do něj přidáme máslo a necháme ho rozpustit.
100 g mouky smícháme s droždím, cukrem, pomerančovou kůrou a jednou lžičkou cukru. Přilijeme mléko, propracujeme hladké těsto a to necháme přikryté kynout alespoň 30 minut.
Poté přidáme do těsta zbývající mouku a cukr, špetku soli, pomerančovou šťávu a dvě vejce. Těsto přendáme do mísy, kterou jsme si předtím vymazali olejem, přikryjeme a necháme ho ještě 100 minut kynout.
Poté těsto propracujeme a rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme válečky a z těch upleteme cop. Těsto opět necháme alespoň 20 minut kynout.
Po uběhnuté době do něj vtlačíme obarvená vajíčka a dáme ho péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 35 minut.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.