Recepty Polévky ,,Tukožroutská" zeleninová polévka

Ingredience

1 jarní cibule
4 mrkve
2 kořenové petržele
1 celer (malý)
1 čerstvá červená paprika
3 nakládané kukuřičky
¼ hlávku bílého zelí
6 rajčat
olivový olej
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Pokud vám polévka jako samostatné jídlo nestačí, dopřejte si k ní kousek tmavého pečiva. 

Postup přípravy

1

V hlubokém hrnci na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku.

2

Poté postupně přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer, zelí, papriku a kukuřičky a restujeme na mírném plameni alespoň 15 minut.

3

Přidáme rajčata pokrájená na menší kousky, vše zalijeme vodou a vaříme 30 minut do změknutí zeleniny.

4

Nakonec hotovou polévku osolíme a opepříme podle chuti.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3