Recepty Dezerty Tvarohová bábovka

Ingredience

4 vejce
200 g krupicového cukru
½ měkkého tvarohu
½ vanilkového cukru
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
¾ máslového margarínu

Postup přípravy

1

Nejprve rozdělíme u vajec žloutky od bílků.

2

Žloutky a ostatní suroviny kromě Hery smícháme a šleháme dohromady. Heru nejprve rozpustíme v kastrůlku na nízkém stupni a po vychladnutí přidáme ke zbytku surovin a vyšleháme. (Hera nesmí být teplá, jen vlažnější!!!)

3

Na závěr přidáme 4 ušlehané bílky.

4

Těsto přelijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi 30 - 40 min při 175°C. Hotovou vychladlou bábovku pocukrujeme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3