Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
V míse smícháme mouku, máslo, vodu a přidáme 1 lžíci medu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme ho v lednici cca 30 minut odpočinout.
Mezitím si očistíme, oloupeme a nakrájíme rebarboru a jahody na kousky. Nakrájenou rebarboru a jahody přendáme do hrnce, přidáme 1 lžíci medu, 2 lžíce vody a necháme cca 10 minut povařit. Med se krásně vpije do ovoce a tím ho zároveň osladí.
Těsto vytáhneme z lednice a vyválíme ho na placku. Placku potřeme tvarohem, ve kterém jsme si rozmíchali lžíci medu. Nerozetírejte tvaroh až úplně k okrajům, protože ty se budou ohýbat. Na tvaroh rozetřete jahody s rebarborou. Nakonec okraje těsta přehněte přes náplň.
Takto připravenou galette přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 40 minut.