Recepty Dezerty Pečené Tvarohový dezert s malinami s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

70 g mletých mandlí
100 g másla bez laktózy
140 g hladké mouky
2 lžíce krystalového cukru
Tvarohová náplň
600 ml mléka bez laktózy
2 balení vanilkového pudingu
200 g tvarohu bez laktózy
190 g krupicového cukru
Na ozdobu
180 g čerstvých malin

Postup přípravy

1

Máslo si připravíme předem a necháme ho změknout. Abychom si celý proces urychlili, nakrájíme máslo na plátky.

2

Mouku prosejeme a smícháme ji s mletými mandlemi. Přidáme cukr, změklé máslo a vyšleháme hladké těsto.

3

Těsto zabalíme do potravinové fólie a uložíme do ledničky. Uleželé těsto vyválíme a opatrně ho přeneseme do formy. Vytvarujeme ho a propíchneme vidličkou.

4

Troubu předehřejeme na 160 °C. Aby bylo těsto pěkně hladké a bez bublin, položíme na něj pečící papír a ten zatížíme rýží. Můžeme použít i fazole nebo hrách.

5

Korpus dáme péct do trouby na 20 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.

6

Na tvarohovou náplň budeme potřebovat puding. Puding uvaříme podle návodu na obale, ale s uvedeným množstvím mléka, aby nebyl krém řídký. Během vaření přidáme do mléka cukr. Puding necháme vychladnout a smícháme ho s tvarohem.

7

Tvarohovou náplň naplníme do korpusu, přidáme maliny a dezert dáme péct na 15 minut do trouby.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3