Tvarohový koláč s broskvemi pro diabetiky

Ingredience

Korpus
250 g polohrubé mouky
10 g prášku do pečiva
100 g másla (změklého)
4 tablety sladidla (sacharinu)
230 g brambor (uvařených a nastrouhaných)
Na vymazání formy
máslo
hladká mouka
Náplň
500 g měkkého tvarohu
4 tablety sladidla
500 g broskví ve sladkém nálevu (a 1 lžíce šťávy z kompotu)
1 vejce

Postup přípravy

1

Polohrubou mouku smícháme s kypřícím práškem a rozdrceným sacharinem. Změklé máslo vyšleháme do pěny, vmícháme nastrouhané brambory a sypkou směs. Vypracujeme těsto. Jednu třetinu z něj ubereme, zbytek vtlačíme do vymazané a vysypané formy.

2

Broskve pokrájíme na menší kousky. Tvaroh smícháme s vejcem, rozdrceným sacharinem a jednou lžíci šťávy z broskvového kompotu. Přidáme broskve a náplň navršíme na těsto.

3

Na náplň rozdrobíme zbytek těsta. Koláč pečeme při 180 °C 45 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3