Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Přidejte do koláče rozinky máčené v rumu nebo vodě, bude ještě chutnější.
Máslo si vytáhneme předem z lednice, aby nám změklo a dobře se s ním pracovalo.
Krupici vyšleháme s vajíčkem. Necháme ji ve vajíčku máčet, stačí pár minut, aby nabobtnala.
V misce smícháme tvaroh, změklé máslo, cukr, prášek do pečiva a krupici s vajíčkem. Vypracujeme hladké těsto.
Těsto nalijeme do menšího pekáče nebo zapékací misky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáč přikryjeme alobalem, aby se nám koláč z vrchu nepřipaloval.
Tvarohový koláč pečeme 40 minut a 15 minut před koncem pečení sundáme alobal, aby získal koláč zlatavou barvu.
Hotový koláč ozdobíme šlehačkou. Smetanu vyšleháme do tuha a šlehačkou ozdobíme koláč. Nakonec přidáme třešně a můžeme podávat.