Recepty Dezerty Pečené Tvarohový koláč s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

600 g tvarohu bez laktózy
140 g krystalového cukru
60 g másla bez laktózy
3 vejce
½ lžíce prášku do pečiva
3 lžíce krupice (dětské)
Na podávání
smetana ke šlehání bez laktózy
třešňový kompot

Popis

TIP: Přidejte do koláče rozinky máčené v rumu nebo vodě, bude ještě chutnější.

Postup přípravy

1

Máslo si vytáhneme předem z lednice, aby nám změklo a dobře se s ním pracovalo.

2

Krupici vyšleháme s vajíčkem. Necháme ji ve vajíčku máčet, stačí pár minut, aby nabobtnala.

3

V misce smícháme tvaroh, změklé máslo, cukr, prášek do pečiva a krupici s vajíčkem. Vypracujeme hladké těsto.

4

Těsto nalijeme do menšího pekáče nebo zapékací misky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáč přikryjeme alobalem, aby se nám koláč z vrchu nepřipaloval.

5

Tvarohový koláč pečeme 40 minut a 15 minut před koncem pečení sundáme alobal, aby získal koláč zlatavou barvu.

6

Hotový koláč ozdobíme šlehačkou. Smetanu vyšleháme do tuha a šlehačkou ozdobíme koláč. Nakonec přidáme třešně a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3