Tvarohový velikonoční beránek

Ingredience

250 g polohrubé mouky
250 g krupicového cukru
250 g másla (změklého)
250 g měkkého tvarohu
3 vejce
40 g mletých vlašských ořechů
hladká mouka (na vysypání formy)
máslo (na vymazání formy)

Popis

TIP: Zasypte si beránka moučkovým cukrem a dozdobte lentilkami či čokoládou.

Postup přípravy

1

Máslo ušleháme s vejci do pěny. Přidáme tvaroh, cukr a nakonec i mouku a oříšky. Umícháme tekuté těsto.

2

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Beránka pečeme 40 minut. Že je hotový poznáme podle toho, že když do něj zapíchneme špejli, vyndáme ji suchou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3