Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Vodu lehce ohřejeme a smícháme s droždím. Do vody přidáme prosátou mouku a vypracujeme těsto.
Těsto zakryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo na hodinu.
Než nám těsto vykyne, připravíme si tzatziki. Salátovou okurku oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pečlivě ji zbavíme šťávy.
V misce smícháme jogurt, citronovou šťávu a kopr. Česnek oloupeme a prolisujeme do jogurtu. Nakonec vmícháme okurku a podle chuti osolíme. Tzatziki uložíme do ledničky, než bude placka hotová.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme z něj dvě placky. Připravíme si plech s pečicím papírem, na který placky položíme.
Placky pokapeme olivovým olejem, posypeme oreganem a necháme ještě 20 minut kynout.
Troubu předehřejeme na 180 °C a placky pečeme 25 minut.
Hotové placky necháme vychladnout a podáváme s tzatziki.