Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Tzatziki s nízkým obsahem laktózy s domácí chlebovou plackou

Ingredience

Chlebová placka
500 g hladké mouky
10 g sušeného droždí
300 ml vody
1 lžička sušeného oregana
olivový olej
Tzatziky
1 okurka (salátová)
1 stroužek česneku
1 lžíce kopru (sekaného)
1 citron (1 lžíce šťávy)
150 g bílého jogurtu bez laktózy
olivový olej
sůl

Postup přípravy

1

Vodu lehce ohřejeme a smícháme s droždím. Do vody přidáme prosátou mouku a vypracujeme těsto.

2

Těsto zakryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo na hodinu.

3

Než nám těsto vykyne, připravíme si tzatziki. Salátovou okurku oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pečlivě ji zbavíme šťávy.

4

V misce smícháme jogurt, citronovou šťávu a kopr. Česnek oloupeme a prolisujeme do jogurtu. Nakonec vmícháme okurku a podle chuti osolíme. Tzatziki uložíme do ledničky, než bude placka hotová.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme z něj dvě placky. Připravíme si plech s pečicím papírem, na který placky položíme.

6

Placky pokapeme olivovým olejem, posypeme oreganem a necháme ještě 20 minut kynout.

7

Troubu předehřejeme na 180 °C a placky pečeme 25 minut.

8

Hotové placky necháme vychladnout a podáváme s tzatziki.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3