Recepty Dezerty Pečené Univerzální táč "desetiminutovka" se sezónním ovocem

Ingredience

350 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
150 g másla
125 ml mléka
2 vejce
150 g bílého jogurtu
1 balení vanilkového cukru
½ balení prášku do pečiva
Sezónní ovoce
třešně
červené rybízy
čerstvé meruňky
borůvky

Postup přípravy

1

Mouku, cukr a změklé máslo rukama smícháme a vytvoříme drobenku.

2

Jednu třetinu dáme stranou, do zbylé části přidáme mléko, vajíčka, jogurt, vanilkový cukr, půl prášku do pečiva a důkladně promícháme.

3

Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, zasypeme jej dostatečným množstvím oblíbeného ovoce (rybíz, meruňky, třešně, maliny, angrešt, ...) a na závěr drobenkou.

4

Táč pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3